• Beschrijving

  • Meer wooncomfort
  • Kosten besparing tot 600 euro p.j.
  • Bevorderlijk voor gezondheid

spouwmuur isolatie

Woningen die tussen 1920 en 1980 gebouwd zijn, hebben spouwmuren die niet geïsoleerd zijn. Anders is het bij nieuwbouwwoningen die volledig geïsoleerd zijn

Bij een inspectie wordt eerst gekeken of de buitenmuur in goede staat is om geïsoleerd te worden. Ook is het belangrijk dat de gevel niet afgewerkt is met bijvoorbeeld een damp remmende laag, hierdoor kunnen er vocht problemen ontstaan na de isolatie van de spouwmuur. bij een damp remmende laag kun je denken aan damp dichte verflagen of bijvoorbeeld geglazuurde bakstenen.

Vervolgens word de spouw bekeken met een kleine camera welke door een klein gaatje wat in de muur geboord word gaat om vervolgens te bekijken of de spouwmuren van jouw woning geschikt zijn voor spouwmuurisolatie en of de muur in goede staat is en of de spouw breed genoeg is om geïsoleerd te worden. Bij het isoleren van bestaande spouwmuren dient de spouw een minimale diepte van 50 mm te hebben om een goede isolatiewaarde te behalen, al kan men ook isoleren bij mindere dieptes.

Meer wooncomfort

Bespaar tot 600 euro p.j.

Bevorderlijk voor uw gezondheid